Niklas Anttila upeasti toinen USDGC:ssa – voitto oli harmittavan lähellä!

10.10.2022 | Uutiset

United States Disc Golf Championship, eli USDGC järjestettiin 6.10.–9.10.2022 Etelä-Carolinassa.

Niklas Anttila oli kisan johdossa aina viimeisille väylille saakka. Anttila jäi kuitenkin toiseksi, kun kisan loppumetreillä nuorukaiselle tuli muutama missattu putti.

Anttilasta olisi tunnut historian ensimmäinen suomalainen frisbeegolfaaja, joka olisi voittanut major-turnauksen. Toinen sija on myös merkittävä meriitti vain 20-vuotiaalle Anttilalle.

Voittoon päätyi lopulta vain 17-vuotias Cannon Buhr

USDGS 2022 -tulokset (MPO)

Kuten alussa mainitsimme, voiton vei lopulta Cannon Buhr. Buhr nappaa voitosta jopa 25 000 dollaria. Nuorukainen on voittanut tällä kaudella kaksi muutakin A-tierin kilpailua.

Niklas Anttila nappasi toisesta sijasta 13 000 dollaria.

Kolmanneksi sijoittui Calvin Heimburg, joka ei näissä piireissä esittelyjä kaipaa. Heimburg on yksi maailman parhaimmista pelaajista. Kolmannesta sijasta sai 11 000 dollaria.

10. Nathan Sexton (-20)

Mainittakoon vielä, että Joona Heinänen oli hienosti 19. sijalla (-14). Heinänen saa sijoituksesta 1 025 dollaria.

Väinö Mäkelä oli 28. sijalla (-10), josta irtosi 800 dollaria. Tuoma Hyytiäinen oli 49. sijalla (-2), ja muut suomalaiset eivät päässeet tuloksessa pakkasen puolelle.

USDGC:n historiaa – arvostuksessa ollaan samalla tasolla frisbeegolfin MM-kisojen kanssa

USDGC, eli Yhdysvaltojen avoin mestaruusturnaus on frisbeegolfissa lähes yhtä arvostettu, kuin maailmanmestaruuskisat

Vuonna 2022 turnauksessa oli jaossa yli 100 000 dollaria palkintorahaa.

Turnaus on järjestetty virallisesti vuodesta 1999 lähtien. Kisojen virallinen sponsori on Innova Champion Discs. Kisapaikka on Etelä-Carolinassa, Rock Hillin kaupungissa.

Eniten mestaruuksia on Ken Climolla, peräti viisi (5) kappaletta. Paul McBeth, Barry Schultz sekä Will Schusterick ovat voittaneet USDGC:n kolmesti (3).

Yhteenveto

Niklas Anttila oli niin lähellä tehdä suomalaista historiaa. Anttila oli kolmen heiton johdossa, kun vain viisi väylää oli jäljellä. Lopulta Buhr sai kuitenkin Anttilan kiinni, ja meni yhden heiton turvin ohitse – vieden lopulta USGC:n mestaruuden.

Emme ota mitään pois Anttilalta. Suoritus oli vähintäänkin fantastinen, ja nuorukaisen pelaamista on upea seurata kilpailusta/turnauksesta toiseen.

Allekirjoittanut on aivan varma, että Anttila tulee olemaan ensimmäinen suomalainen major-turnauksen voittaja – sekä frisbeegolfin maailmanmestari. Tapahtuuko se vuonna 2023, sitä emme tietenkään osa sanoa. Toivottavasti.

Frisbeegolfopas.fi -sivuston tiimi onnittelee Niklasta upeasta suorituksesta!

Seuraava, ja samalla vuoden 2022 viimeinen näytönpaikka on 13.–16. lokakuuta. Silloin koko frisbeegolfkausi paketoidaan Pro Tour Elite Series -kilpailuun.