Joen Liitokiekko ry (JLK)

Joen Liitokiekko on Pohjois-Karjalassa toimiva frisbeegolfiin sekä ultimateen erikoistunut seura. Pääasiallinen toiminta-alue on kuitenkin Joensuu ja sen lähiseudut.

Kerromme tässä artikkelissa tärkeät yksityiskohdat Joen Liitokiekosta. Miten seuran jäseneksi voi liittyä? Kuinka suuret jäsenmaksut ovat? Millainen on seuran historia?

Esimerkiksi edellä mainittuihin kysymyksiin annamme tuota pikaa vastauksia!

   Jäseneksi liittyminen & kilpailulisenssi

   Joen Liitokiekon jäseneksi haetaan netissä täytettävän lomakkeen kautta. Lomake tehdään SuomiSport-järjestelmän kautta.

     Seuralla on kolme erillistä liittymislomaketta: aikuiset, opiskelijat ja eläkeläiset sekä juniorit.

     Tarkemmat ohjeet ja video-opastuksen SuomiSport-järjestelmän käyttämiseen löydät Suomen Frisbeegolfliiton sivustolta, tästä linkistä

     Muista myös hankkia Joen Liitokiekon Metrix-jäsenyys, jotta voit osallistua seuran kilpailuihin ja tapahtumiin Metrixissä.

     Joen Liitokiekko Ry

     Joen Liitokiekko ry:n jäsenmaksut

     Seuran jäseneksi pääsee jäsenmaksulla, joka toimii samalla myös liittymismaksuna. Maksun suuruus vaihtelee 6–20 €:n välissä vuositasolla.

     Jäsenmaksut vuodelle 2022:

     • Aikuiset: 20 €
     • Juniorit (alle 18-vuotiaat): 6 €
     • Opiskelijat / eläkeläiset: 15 €

     Jäsenmaksu sisältää Suomen Frisbeegolfliiton perimän jäsenmaksun, joka on aikuisilla 4 € ja junioreilla 3 €.

     Suomen Frisbeegolfliiton kilpailulisenssin vuosimaksu on aikuisilta 62 € ja junioreilta 32 €. Jos haluat osallistua liiton alaisiin kilpailuihin, tulee lisenssi olla hankittuna. 

     Halutessasi voit myös tehdä lahjoituksia seuralle, mutta se on tietysti vapaaehtoista. Jos haluat tukea Joen Liitokiekko ry:n toimintaa, maksutiedot löydät täältä.

     Miksi liittyä Joen Liitokiekon jäseneksi?

     Joen Liitokiekon jäsenenä saa jäsenmaksuun suhteutettuna paljon etuuksia. Jäsenet saavat esimerkiksi alennusta Power Gripin verkkokaupasta. 

     Luonnollisesti voit liittymisen jälkeen osallistua seuran järjestämiin viikkokisoihin, yhteisiin saunailtoihin sekä moneen muuhun tapahtumaan. 

     Seuraan liittymisen etuuksia on esimerkiksi:

     • Joen Liitokiekon jäsenenä saa alennuksia seuran yhteistyökumppaneilta, joihin kuuluu mm. Power Grip sekä NBDG.
     • Jäsenalennus hallivuoroista talvisaikaan.
     • Pääset osallistumaan seuran tapahtumiin, kuten seuranmestaruuskisoihin sekä jäsenten yhteisiin saunailtoihin.
     • Voit hankkia Joen Liitokiekon kautta PDGA-jäsenyyden eli virallisen kilpailulisenssin.
     • Disc Golf Networkin katsominen puoleen hintaan (osa kilpailuista ilmaisia).

     Joen Liitokiekko tarjoaa opastusta ja kiekkojen vuokrausta lajin uusille harrastajille

     Seura tarjoaa frisbeegolfopetusta yksityishenkilöille, yrityksille sekä ryhmille. Opastushinta on 15 € / henkilö. Opetuksen tai tapahtuman kesto on 2–4 tuntia. 

     Voit myös vuokrata kahden (2) kiekon setin hintaan 5 € /päivä. Setissä on putteri sekä draiveri. Voit siis kokeilla frisbeegolfia ilman omien kiekkojen ostamista, sopuhinnalla!

     Jos frisbeegolfopetus tai kiekkojen vuokraaminen kiinnostaa, laita viestiä seuran sähköpostiin (joen.liitokiekko@gmail.com).

      Yhteystiedot

      Mikäli et halua suoraan liittyä seuraan tältä istumalta, voit lähettää heille kysymyksiä sähköpostilla tai Facebookin kautta. 

      Alla on seuran yhteystiedot:

      Joen Liitokiekko: historia ja tarina seuran takana

      Joen Liitokiekon juuret juontavat aina vuoteen 2002 asti. Silloin paikallinen kaveriporukka alkoi pelaamaan ultimatea.

      Virallisesti seura pistettiin pystyyn vuonna 2004, ja seuran nimeksi tuli Ultimateseura Flying Object ry. Toiminta painottui puhtaasti ultimateen aina vuoteen 2007 saakka.

      Frisbeegolf alkoi kuitenkin ottamaan kunnolla asemaa seurassa vuosien 2009–10 aikana. Näihin aikoihin seura myös uudisti Joensuun keskustassa olevan Kirkkopuiston frisbeegolfradan – samaan aikaan Karsikkoon rakennettiin myös frisbeegolfrata.

      Toukokuussa 2011 seuran nimi vaihdettiin vastaamaan sen hetkistä tilannetta, eli nimi muutettiin Joen Liitokiekko ry:ksi. 

      Tätä nykyä seura järjestää kisoja sekä frisbeegolfissa, että ultimatessa. Frisbeegolfratoja on rakennettu jo 18 kappaletta – ja määrä kasvaa tasaisesti vuosi toisensa jälkeen.