Henna Blomroos saavutti MM-hopeaa!

28.09.2022 | Uutiset

Frisbeegolfin maailmanmestaruuskisat 2022 järjestettiin 30.8.-3.9.2022 Kansasissa, Yhdysvalloissa.

Miesten avoimen luokan (MPO) mestaruuden vei Paul McBeth, peräti kuudetta (6) kertaa urallaan. McBeth on ollut kahden parhaan joukossa joka kerta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Naisten (FPO) mestaruuden vei virolainen Kristin Tattar. Tattar on vasta historian toinen eurooppalainen frisbeegolfaaja, joka on voittanut MM-kultaa.

Onnittelemme syvästi mestareita, mutta myös suomalaista Henna Blomroosia – vain 22-vuotias nainen saavutti nimittäin hienosti MM-hopeaa!

Millainen frisbeegolfaaja Henna Blomroos on?

Henna Blomroos on nuoresta iästä huolimatta yksi Suomen menestyneimmistä, ja samalla parhaista frisbeegolfaajista – miehet ja naiset huomioiden.

Nainen on pelannut frisbeegolfia vuodesta 2011 lähtien. Tällä hetkellä sponsorina on Innova, aikaisemmin Prodiscus.

Blomroosin suurimmat meriitit:

• MM-hopea vuonna 2022
  • 5 x SM-kultaa (2014, 2018, 2019, 2020 ja 2021)
  • 2 x EM-kultaa (2018 ja 2021)

Uransa aikana Blomroos on kilpaillut 98:ssa PDGA:n alaisessa kilpailussa. Niistä voittoja on jopa 38.

Naisen rating on 965, jolla päästään maailmanlistan 10. parhaan joukkoon. Toki rating voi vielä nousta loppukauden kilpailujen ansiosta.

Palkintorahaa Blomroos on kerännyt $50 430. Summa sisältää MM-hopeasta ansaitun 7000 dollaria.

Vielä kerran valtavasti onnea Henna!

Frisbeegolfin MM-kisat 2022 (MPO)

Frisbeegolfin avoimen luokan, eli MPO:n voitti Paul McBeth. McBeth on nyt kuusinkertainen maailmanmestari. Voitosta mies nappasi 20 000 dollaria.

Toiseksi tuli yllättäen Aaron Gossage, joka oli hetken aikaa lähellä voittoa. Hopeasta sai 13 500 dollaria.

Kolmannen sijan jakoivat Tristan Tanner, Chris Lemons sekä Matthew Orum. Pronssista jokainen saa 7500 dollaria.

9. Nathan Sexton (-35)

Paras suomalainen oli Väinö Mäkelä, upeasti 12. Mäkelän tulos oli -32.

Muut suomalaiset päätyivät lopulta sijan 60 huonommalle puolelle, vaikka tulosten valossa pakkasella oltiin roimasti.

Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että MPO-luokassa oli yhteensä 211 kilpailijaa.

Etenkin Mäkelän suoritus oli täten sensaatiomaisen hyvä!

Frisbeegolfin MM-kisat 2022 (FPO)

Naisten luokan MM-kultaa vei suvereenisti Kristin Tattar. Voitosta virolaisnainen nappasi 11 000 dollaria. Kyseessä oli Tattarin seitsemäs (7) voitto tällä kaudella, ja 13. palkintosija.

Ja kuten tämän uutisen otsikkokin jo kertoo, Henna Blomroos oli hienosti toinen. Hopeasta sai 7000 dollaria.

Eveliina Salonen oli pitkään kiinni pronssissa, mutta tippui lopulta viidenneksi. Viides sija toi 3375 dollaria.

Yhteenveto

Frisbeegolfin MM-kisat ovat lajin suurin tapahtuma, joka järjestetään vuosittain. MM-kisat on pidetty jo vuodesta 1982 lähtien.

Kaikkein menestynein pelaaja on Ken Climo, 12 mestaruudellaan. Paul McBeth on tämän hetken aktiivipelaajista kaikkein menestynein (6 MM-kultaa).

Naisissa Paige Pierce ja Elaine King ovat voittaneet mestaruuden viisi (5) kertaa. Pierce oli vuoden 2022 MM-kisoissa sijalla 5, tasoissa Salosen kanssa.

Tästä on hyvä lähteä kohti vuoden 2022 viimeisiä kilpailuita. Onnea vielä mestareille, sekä suomalaisille pelaajille hienosta menestyksestä!